dilluns, 8 de novembre del 2010

Carlos Ochoa al DobleDecaIronMAN

Carlos Ochoa és a Mèxic per afrontar el seu nou repte el DobleDecaIronMAN. Pocs dies abans de marxar ens va respondre aquest seguit de preguntes ràpides.


Ens pots refrescar primer, els altres ultras que has acabat i temps que has estat?
DobleIronman (1) 29h 50´
TripleIronman (4) 57h-55h-51h-47h 49´
DecaIronman (1) 322h 25´

Rutina d'entrenaments setmanals?
De dilluns a divendres, dos diaris (si la feina ho permet); cap de setmana, tirades llargues.
2-3 de natació, 1-2 de peses, 2-4 bici, 2-4 carrera, segons setmana.

Rutina diaria, vida laboral, familiar, entrenament?
5h-6h esmorzar(1), 6h-7h feina, 7h-9h entrenament (Natació, peses)+esmorzar(2), 9h-12h feina, 12h-15h entrenament(bici, correr)+dinar+ power nap,15h-20h feina+berenar, 20h-22h sopar+ oci. Això pot variar segons la feina o la previsió metereològica.

"Power nap" ?
És un descans de 10-15 minuts en el que et relaxes profundament, fins i tot pots quedar-te adormit, molt utilitzat en la ultradistàcia. Et permet descansar mentalment i que el cos no entri en fase de recuperació. És com fer un "reset" a un ordinador que va molt lent.

Quantes hores entrenes a la setmana?
És molt variable, pot anar de 20 hores a més de 40, segons el que toqui el cap de setmana i la feina que tingui.

Entrenament més dur que hagis fet per preparar aquest repte?
Els que son d´alta intensitat (series natació al 100%, pujades bici-correr)

Entrenament que menys t'hagi agradat o el que menys t'agrada entrenar?
M´agrada entrenar tot.



Quin és l'entrenament més llarg que hagis fet per aquesta prova?
13 h de bici.

Motivació. Que et motiva i com et motives per afrontar aquest reptes?
És difícil d´explicar, senzillament no puc parar...I el Llorenç Granado va pel mateix camí.

La teva confiança, vas del tot convençut de tenir èxit, tens dubtes, no tenim en compte factors externs, en el cas que depengui només de tu mateix?
100% d´èxit.

Que és el que et fa més por que et faci "fracassar"?
Lesió greu( fractures per estrès, problemes circulatoris, trencament lligament...).

Com creus que vas, més preparat físicament o mental?
Fort físicament, indestructuble mentalment.

Quines previsions més o menys tens en acabar cada segment?
Natació màxim 40 h
Bici màxim 12 dies (300Km/dia, mínim)
Córrer màxim 13 dies(65Km/dia mínim)



La natació tens intenció de fer-la tot seguit? Entenc que has de fer alguna pausa i que quan dius 40h, vols dir que amb els descansos inclosos.
10 tirades de 7600 m. màxim de 3 hores per tirada. Menjar líquid dintre de cada tirada, aturades entre tirades per menjar solid, descansar.... 30 hores de natació+ de 6 a 10 hores per descansar, menjar...

Quin és el temps màxim que tens intenció de descansar de manera continuada durant la cursa?
A la T2, el que em faci falta per poder córrer



I després que? quan acabis el dobledecaIM quin nou repte et pot motivar?
Al 2011 hi haurà 4 nous Ultratriatlons ( Lanzarote, Florida, Gran Bretanya, Suïssa), es podrà escollir desde Lanzarote al Febrer fins a Monterrey al Novembre. Lensahn és innegociable, és brutal.
Fora de l'Ultratriatló hi ha una cursa a peu que va des del sud d´Italia fins al Cap Nord que em fa gràcia.






Més info el seu blog:
http://carlosochoaultratri.blogspot.com/

diumenge, 7 de novembre del 2010

NOTICIES CTG / 7-NOV-2010 / DUATLÒ VALLFOGONA

CIRCUIT CATALÀ DUATLÒ MUNTANYA I LLIGA DE CLUBS 2010-2011
VIII - DUATLO MUNTANYA VALLFOGONA DE RIPOLLÈS

ALBERT SOLEY ASSOLEIX EL PRIMER PODI DE LA TEMPORADA PER EL CTG
                   MARC SOLE ES 7è. A LA GENERAL ABSOLUTA
                 
Avui 7-Nov-2010 a Vallfogona del Ripollès, s'ha donat el tret de sortida a la nova temporada de competicions de la Federació Catalana de Triatló i com ja es habitual ho fa amb la posada en marxa del Circuit Català de Duatlò de Muntanya, enguany amb un calendari molt exigent on hi ha 15 proves puntuables disseminades per tot el territori català, (Vallfogona, Viladecavalls, Balaguer, Viladrau, St.Andreu de la Barca, Solsona, Lleida, Cabrils, L'Ametlla Vallès, Mataró, Vallirana, Folgueroles, Òdena, St.Joan Abadesses i Terrassa) algunes de clàssiques i altres de noves que s'hi han incorporat, formaran un calendari molt comprimit des de avui 7-Nov-2010 fins el 27-Feb-2011, que posarà a prova a tots els participants.

La prova d' avui, constava d'un primer recorregut de 6 Km. de cursa, 22Km. de ciclisme btt i 3 Km. mes de cursa per acabar, el traçat amb força desnivell, zones de molt fang i amb trams tècnics.
EL CLUB TRIATLÓ GRANOLLERS
El CTG sempre s'ha mantingut entre els Clubs punters a Catalunya en aquesta modalitat, mantenint la primera divisió Catalana des de la primera edició del Circuit, es per aixó que per aquesta temporada s'ha reforçat amb algunes incorporacions d'esportistes de la comarca per tal de poder fer front a una lliga cada any amb més nivell i competida, alguns dels nous integrats son, el Marc Santjaume (Cardedeu), Albert Soley (Bigues i Riells) i Marcel Gual (Sta.Eulàlia Ronçana) i està previst que en els propers dies n'hi hagi alguna de nova.

Extraordinaria cursa del Marc Solé que s'ha col·locat 7è. de la general absoluta entrant 4º a la T1, desprès fer el 8º millor parcial en Btt i marcar el 6è. millor crono en el darrer sector. 
Per la seva banda el Marc Sanjaume, ha estat el segon del CTG,  i ha entrat en un extraordinari 9è lloc a la T1, molt aprop de M.Solé, però desprès en el sector btt ha cedit algunes places fins  entrar a meta el 23è.
El tercer del Club, ha estat Albert Soley que en el seu debut em el CTG, ha assolit la segona posició en la seva categoria de Sub-23, donat el primer podi del CTG de la temporada, per darrera Santi Ribot, que ha patit una avaria mecànica molt seriosa que l'ha deixat sense la seva btt, per darrera ha entrat el veterà Enric Olive, que, fent tasca d'equip un cop mes, garantia que el Club puntues davant de qualsevol problema dels altres components del Club.

SANTI RIBOT  AFRONTA UNA NOVA SITUACIÓ ADVERSA AMB SOLVENCIA:

Ribot continua amb la mala "ratxa" desprès de trencar la tija del seient a els 3 Dies BTT dels Cigles, avui a la primera prova de la temporada, ha trencat el canvi de la seva Btt, Ribot, havia entrat 23è. a la T1 i quan avançava posicions ja en el sector btt , sobre el Km.3 , ha destrossat el canvi, Ribot ha tornat corrent i empenyent la seva BTT fins a boxes, on ha trobat un participant que havia patit una forta caiguda i es retirava, Ribot ha demanat permís per canviar els dorsals de la bici , s'ha calçat les sabates de l'altre corredor (un 45) i sense conèixer la bici , ha tornat a re-emprendre la sortida des de l'última posició, fent una remuntada molt important i finalment arribant a meta en 58è. lloc i aconseguir puntuar.
Ribot es l'únic duatleta que ha completat totes les proves del Circuit Català durant 8 temporades, i no ha estat la situació d'avui que l'hi ha impedit completar la primera cursa de la seva ja 9 temporada i continuarà "viu" en el Circuit 2010-2011.

 7è. - Marc Solé 2'19''35h.
23è. - Marc Sanjaume 2'31''53h.
32è. - Albert Soley  2'35''31h. (2º-Sub-23)
58è. - Santi Ribot   2'52''44h. (12è.V1)
78è. - Enric Olive  3'05''30h.
EL CTG ÉS 4º EN LA CLASSIFICACIÓ DE CLUBS

Amb la suma dels temps dels tres primers membres del Club, M.Solé, M.Sanjaume i Albert Soley, 7'26''59h. han aconseguit una molt bona 4º posició per el CTG,  per la Lliga de Clubs, situant-se en els llocs capdavanters desprès d'aquesta primera prova.

Propera prova Viladecavalls la setmana vinent.