V - NISSAN TITAN DESERT MTB MARATHON 2010 ( SAHARA - ATLAS - MARROC )

"DOBLET" HISTORIC DEL CTG
NÚRIA LAUCO GUANYA LA SEVA SEGONA TITAN DESERT
I ACONSEGUEIX FER EL DOBLET JUNT A SANTI RIBOT EN LA CATEGORIA DUO-MIXT.
Núria Jimenez de l' equip Buff-Termocoul va guanyar en dones  la cinquena etapa de la cursa marroquina i va evidenciar la gran lluita que  ha existit en aquesta categoria , on Núria Lauco ( Madform-Aumatrans-Basoli) es va convertir divendres en la guanyadora absolta de l' edició 2010 de La NISSAN TITAN DESERT MTB MARATHON 2010,  desprès de dues victòries d' etapa ( 1 i 3)  i aconseguir mantenir les diferències de temps en aquesta darrera etapa,  sobre la seva principal rival la Núria Espinosa ( victòries etapa 2 i 4) de l' equip Santiveri-Fed.Catalana.
La cinquena i última etapa va començar a molta velocitat, i ràpidament ja es va veure com tots els components de l'equip Buff-Termocoul es posem a treballar per intentar aconseguir el triomf d' etapa que se'ls hi havia resistit, en favor de Núria Jimenez o Muriel Bouet, però aquesta segona va quedar fora de combat per una avaria mecànica en el kilòmetre 15. Per darrera Núria Lauco i Santi Ribot estaven en el mateix grup de Núria Espinosa i Gerard Farreter , controlant qualsevol possible atac que pogués comprometre l'avantatge de l'equip de Granollers, finalment el Santiveri-Fed.Catalana, varen desenganxar  a N.Lauco i S.Ribot en una zona en fort vent de cara, però ja sobre el kilòmetre 32 de cursa i a 20 de meta. Tot i quedar sols i  l'estratègia conservadora de Lauco i Ribot per evitar qualsevol haveria o caiguda,  varen mantenir un bon ritme de cursa fins la meta final de Ouarzazate.
Finalment la corredora de Buff-Termocoul,  Núria Jimenez amb el seu company J.M.Bustillo, es va imposar, guanyant la seva primera etapa. Per darrera Núria Espinosa i Gerard Farreter i tercera Núria Lauco i Santi Ribot, a 10m. de (Buff-Termocoul) i 1m. (Santiveri-Fed.Cat)  respectivament i fent bones les diferències que ja portava en el seu favor abans de l'inici de l'etapa, així doncs final emocionat i VICTORIA en LA V-TITAN DESERT  en categoria Absoluta en dones per la Granollerina. Núria Lauco que es converteix en la primera corredora en repetir  Victòria (2008 i 2010) i aconseguint també fer el "Doblet" en la categoria Duo-mixt amb el seu company d' equip Santi Ribot.
La victòria de la cinquena etapa absoluta va ser pel corredor hispano-hondureny Milton Ramos, per davant de Marc Traiter i Roberto Heras.
La victòria final de la Titan Desert 2010, ha estar per al ciclista ex-professional de Béjar, Roberto Heras (Doctor Bike), que junt a Lauco repeteix victòria (2008-2010), segon ha estat el corredor Txec, Ondrej FottiK (Nissan CEE1)  i tercer el Gironí, Marc Traiter (RadiKal Bikes).
En categoria master-40 s'ha imposat el mític corredor americá Tinker Juarez  (6èGen.), en Sub-23 David Lozano (10è.Gen) de (Bicicletes Esteve), en Veterans-50 Bartolome Quetglas  (37è.Gen) de ( Herbes Tunel - Mallorca) en Femines Núria Lauco  i en Duo-mixt, Santi Ribot  i repeteix, Núria Lauco (88è-89è.Gen)  membres del Club Triatló Granollers i de (Madform-Aumartrans-Basoli).

Destacar la participació i posicions de;
Israel Nuñez (4at.Gen) i guanyador en l'edició 2009, Martin Horak (5è), Oriol Morata (7è), Alejandro Diaz de la Peña (8è), Milton Ramos (9è), Laurent Jalabert (11è.), Francisco Lopez Egea (13è), Raul Hernandez (16è), Melcio Mauri (17è), Daniel Hausmann (20è), Abraham Olano (24è), Edgar Aznar (28è), Santi Prat (33è),  Josef Ajhram (48è) amb "fixed", Gonzalo Cevallos (51è), Marcel Farres (87è), Hernan Perez (92è), Francisco Javier Contador (125è),  Miguel Angel Iglesias (169è), Sergi Lopez-Egea (178è) ...
Han sigut Finisher 289 bikers dels 339 que varen prendre la sortida a Maadid, així doncs en el transcurs de les cinc etapes i 470Km cronometrats,  hi ha hagut 50 retirats. Destacar les baixes de Igor Astarloa , Campió del Mon de ciclisme en ruta, Ismael Ventura, segon classificat en la Titan-2009, Peiyo Ruiz Cabestany, Nicolas Jalabert, Mauro Carne, entre altres.