V - DUATLÓ MUNTANYA FOLGUEROLES - CAMPIONAT CATALUNYA ABSOLUT 2010

CIRCUIT CATALÀ DUATLO MUNTANYA I LLIGA CLUBS 2010

V - DUATLO MUNTANYA FOLGUEROLES - CAMPIONAT CATALUNYA ABSOLUT 2010

NÚRIA LAUCO TERCERA CLASSIFICADA EN EL CAMPIONAT DE CATALUNYA.

L' EQUIP MASCULÍ DEL CTG PUNTUA I ASSEGURA LA PERMANÈNCIA A LA

PRIMERA DIVISIÓ CATALANA DE LA MODALITAT PER LA TEMPORADA 2011.

El passat diumenge 31 de gener, es va celebrar el Campionat de Catalunya de Duatló de Muntanya 2010. Va ser en el marc de la cinquena edició del Duatló de Muntanya de Folgueroles i era la vuitena prova de la temporada, per el que fa a el Circuit Català i lliga de Clubs. Aquesta prova va ser suspesa en el seu dia, per l'alerta dels serveis metereològics de Catalunya varen donar fa unes setmanes per la forta baixada de temperatures que s'esperava per el dia de la cursa, però es que el diumenge estàvem a 0º graus i un ambient molt fred, que els participants van haver d'afrontar durant mes de mitja hora "extra" a la línia de sortida, degut a que l' organització va detectat un sabotatge a les marques dels traçats dels sectors de cursa. Alguna persona incívica s'havia dedicat a anar canviant les marques (inclús marcant amb guix a terra un traçat diferent) però va ser un motorista de l'organització que va sortir a fer el darrer control abans de començar la prova que ho va detectar. La ràpida gestió del C.N.Vic-ETB, organitzador de la prova va marcar de nou el traçat i va reforçar amb mes controls algunes zones. Finalment es va donar el tret de sortida, primer a les fémines i 2 minuts després els nois, per afrontar 6Km. de cursa a peu inicials, 20Km. de ciclisme en Btt i finalment 3Km més de cursa a peu. Apuntar que hi havia força fang i grans bassals en diferents llocs dels camins i corriols.

EL CLUB TRIATLÓ GRANOLLERS:

35è.General - Joaquim Reixach, 1'47''10h.

69è.General - Santi Ribot, 1'54''20h. (9è.V1)

103è.General - Nuria Lauco, 1'59''07h. 3era.ABF (1era.VF1)

195è.General - Carles Heredia, 2'16''37h.

280è.General - Silvia Corbera, 2'50''10h. (5ena.VF1)

14e.per Clubs CTG, 5'58''07h. em els temps de Q.Reixach-S.Ribot-C.Heredia

NÚRIA LAUCO ACONSEGUEIX PUJAR AL PODI CATALÀ ABSOLUT I MANTENIR EL LIDERAT EN EL RÀNQUING FEMENÍ.

Desprès de 7 proves , tot feia presagiar que la lluita per el títol català de la modalitat, estaria entre la Mercè Tusell (actual Campiona de Catalunya i sots campiona estatal) i la Núria Lauco que aquesta temporada ha debutat en aquesta disciplina i ha sorprès tothom, al situar-se lider del Rànquing Català i sumant tots els podis possibles en la seva categoria de veteranes i 4 en categoria absoluta, dos dels quals victòries. Però va ser l'Emma Roca qui va sorprendre a Tusell i Lauco. L'Emma és especialista en raids de muntanya on ha estat Campiona d' Espanya, també competeix en Triatló, Duatló i Marató de muntanya on presenta un extens currículum. L'Emma (C.N.Prat-Triatló) ja va marcar les diferències en el primer sector de cursa ,on es va distanciar de les seves rivals i va incrementar l'avantatge en el sector btt, imposant-se amb autoritat a la línia d' arribada amb un temps de 1'51''46h.

Per darrera, a la primera transició la M.Tusell, només avançava a N.Lauco en '' 40 segons, però Tusell també va distanciar a Lauco, que va optar per assegurar la posició de podi, en la qual va estar durant tota la cursa. Així doncs la Núria Lauco, no va cometre errades i va mantenir a distancia la Mireia Santesmases (C.N.Reus ploms), quarta el final.

La Núria es converteix en la quarta dona que puja a un podi Absolut Català com a membre del CTG, després de la Mercè Tusell (Duatló Muntanya) , l'Anabel Gracia (Triatló) i la Montse Oliveros (Triatló Muntanya)

La Núria va sumar el seu 5è.podi de la temporada en categoria absoluta i el 7è. en VF1 (tots com a guanyadora). Per altra banda el CTG va tenir el debut de la Sílvia Corbera, l'atleta popular de Castellterçol, que entrà a formar part del CTG la mateixa setmana de la cursa i debutava, ni mes ni menys que en un Campionat Absolut. La Sílvia va demostrar en aquesta primera prova ser una autentica finisher, completant la cursa i essent 5ena en la seva categoria.

UN CTG AMB MOLTS PROBLEMES AQUESTA TEMPORADA 2010, ES RATIFICA COM EQUIP DE "PRIMERA" I GAIREBÉ ASSEGURA LA SEVA PLAÇA A LA PRIMERA DIVISIÓ CATALANA PER EL 2011, QUANT QUEDEN ENCARA DUES CURSES PER DISPUTAR.

CARA I CREU DE Q.REIXACH I S.RIBOT , CARLES HEREDIA VITAL UN COP MES

En aquesta cursa el CTG es jugava el ser o no ser a la primera divisió Catalana a la propera temporada i va acudir a Folgueroles amb l'equip just per poder puntuar, només tres representants, però amb el Quim Reixach sortint d'una lesió i el Santi Ribot lesionat de nou en un isquiotibial, completava l'equip el Carles Heredia.

No podien fallar cap dels tres i no van fallar. Per la seva banda el Quim Reixach va demostrar estar plenament recuperat i va fet la seva millor cursa d'aquesta temporada, va anar de menys a més destacant en el seu parcial de btt. La creu, però, va ser el Santi Ribot, ja que quan ja s'havia recuperat de l'esquinç el turmell, una punxada a l'isquiotibial de la cama esquerra quinze dies enrera, ja no l'havia deixat entrenar en condicions i nomes va poder afrontar el primer kilòmetre de cursa a peu quan va tenir un nou trencament fibril·lar. A partir d'aquell moment es va limitar a fer el possible per acabar la cursa i poder puntuar, creuant la meta en el seu pitjor resultat de la temporada i amb una nova lesió. Tot i això va poder defensar la 4ª posició en el Rànquing Absolut Masculí i serà 3è.en el Circuit en V1.

Finalment l'expectació estava en Carles Heredia, que va complir un cop més amb la consigna d'equip de superar la prova com fos i així ho va fer, gairebé donant el passaport en el CTG a la primera divisió Catalana per la temporada 2011, en el moment de creuar la línia de meta.

El CTG, va sumar 45 punts ( hi havia 10 punts extra, per ser Campionat de Catalunya), van superar al Club Triatló Sant Joan de les Abadesses i al B.B.Tri.L'Ametlla. Per primera vegada aquesta temporada, els de l'Ametlla no van aconseguir situar tres homes a la línia d'arribada, la mateixa circumstancia que succeï al Triatló Piri de Cabrils, dos rivals directes de la lluita per la permanència.

Es proclamà Campió de Catalunya Absolut, Francesc Freixa (C.N.Vic-ETB) , 1'31''25h. , sots-campió sigué l'Eric Diaz (C.N.Reus Ploms), 1'32''42h. i completà el podi l' ex-ciclista profesional de Btt, Jordi Riera (Club Triatló Lluçanès).