divendres, 1 de maig del 2009

IV - NISSAN TITAN DESERT MTB MARATHON 2009 - SAHARA/MARROC


RAFA PEREZ EX-MEMBRE DEL CTG ES 2º EN CATEGORIA VETERANS I FENT EQUIP AMB SANTI RIBOT I CARLES DANTI ACTUALS MEMBRES DEL CLUB , ES CLASSIFIQUEN 8º EN EQUIPS, SOBRE UN TOTAL DE 36 FORMACIONS.
 
Entre els dies 26 Abril i 2 de Maig es va celebrar a el sud del Marroc, la quarta edició de La TITAN DESERT MTB MARATHON. Aquest any la convocatòria va reunir a 193 participants , entre ex-professionals del mon del ciclisme i amateurs, dels quals 108 formaven 36 equips de tres corredors per competir també en aquesta categoria, on tot l'equip han de completar el 100% de les etapes.
 
Aquesta edició s'ha diferenciat de les anteriors per tenir molts més kilòmetres de zones de muntanya i pedregoses, tot i això els participants han hagut d'afrontar sectors i etapes de tota mena, molts de navegació, en cinc jornades que han suposat 4 etapes, de les quals la segona era "maratho", dos sectors de 118 i 115 km respectivament fent nit en bivac i sense assistències, sumant finalment 467 km cronometrats, descrivint un bucle des de Tazzarine, passat per Zagora, Tlit, Tazenakht i Ourzazate.

L'Equip format per Rafa Perez, Santi Ribot i Carles Dantí, han aconseguit una meritòria 8º posició en Equips, sobre un total de 36 formacions, de les quals només 24 varen aconseguir acabar la prova. En caràcter individual, Rafa Perez es va situar en el lloc 31è. de la General i 2º en Categoria Veterans, Santi Ribot ha sigut 36è. General i 14è.Master i Carles Dantí 51è. i 20è.Master.
 
Cal destacar el podi de Rafa Perez, per segon any consecutiu en la categoria Veterans, l'any passat com a guanyador i en aquest segon, pel que fa el 8è. lloc en equips, es repeteix la posició de l'any passat, però aquest any es més meritori per haver inscrits el doble d'equips i haver pujat considerablement el nivell dels participants. Els membres del CTG han tingut una dura lluita amb equips molt forts per situar-se en el TOP TEN de formacions, com l'equip oficial Buff,
el Contador Curaçao Team (liderat per Fran Contador, germà i manager d' Alberto Contador) , el Coafi Alto Aragon, el Granada Sierra Nevada, entre altres.
Destacar també l'inscripció de 15 corredors de diferents països i continents, on han destacat els dos Polonesos 18è i 21è. general. Pel que fa a noms propis, Abrahan Olano i Melcior Mauri els mes coneguts, seguits del Peio Ruiz Cabestny, Miguel Angel Iglesias, Felix Garcia Casas, i molts bikers de primera línia encapçalats per Israel Nuñez, Ismael Ventura, J.M.Puigpinos, Javier Salamero, F.X.Carnicer, Marc Perarnau, per destacar alguns dels catalans, ...... i altres esportistes de diferents disciplines , com  Josef Ajram 9è.General
 
El dominador i guanyador absolut de la proba ha estat Israel Nuñez (Fed.Cat.Ciclisme) amb 19'10''30h. segon , Ismael Ventura (Doctor Bike) a 20''17m. , i tercer Melcior Mauri (CMR Evolution) a 23''03m,  en noies ha guanyat Ariadna Tudel ( Vallnord ParK-AND) 23'01''08h. , segona Rosa Alzamora (Club Zpower II).
Varen iniciar la cursa 193 participants, hi ha hagut 37 retirats, entre les quals Nuria Lauco , guanyadora amb fémines la pasada edició i ex sòcia del CTG.