diumenge, 19 d’abril del 2009

XIV DUATLÓ DE CASTELLFOLLIT DE LA ROCA

El passat diumenge 19 d'abril es va celebrar la 14a edició del duatló de Castellfollit de la Roca (La Garrotxa).

El CTG hi va prendre part amb el Josep Martí, l’Aureli Perez, el Carles Iglesias, l’Ismael Joyera, la Gloria Rodriguez i el Ferran Calero.

Aquesta era una prova important per al nostre club ja que el rànquing de la lliga de clubs de duatló de carretera presentava una classificació molt ajustada. Abans d’aquesta prova el CTG es trobava en la 4ª posició empatat a punts amb els tercers, i el nostre objectiu era el de pujar a la primera divisió, cosa que només es permet als dos primers classificats de cada categoria.

La 16ª posició assolida en la classificació per equips va donar 39 punts al CTG que, combinats amb l’absència de la resta de clubs en lluita per les primeres posicions, van fer pujar al nostre club fins a la primera posició del rànquing.

A l’espera de la darrera prova del circuit el CTG ha d’assegurar una bona posició al proper duatló

de Vic per a consolidar la primera posició i aconseguir l’ascens a primera divisió.

A nivell personal cal destacar la primera posició del seu grup d’edat de la Gloria Rodríguez i la segona de l’Aureli Pérez.

També cal destacar el debut del Ferran Calero (15 anys).

Aquesta és la crònica de la prova de la federació catalana de triatló:

La gran novetat de la  14ª edició de la duatló de la Garrotxa va ésser el canvi de la úbicació de centre neuroàlgic de la competició, per motiu de les obres a Castellfollit de la Roca , la sortida i l´arribada així com la zona de transició i boxes es va traslladar al Póligon Industrial del Pla de Poliger de la veina població de Sant Jaume de LLierca. La duatló es van desenvolupar sota un sol radiant i una temperatura primaveral per fer front a uns primers 5.000 metres de cursa a peu -recorregut de terra i asfalt- i tot seguit el segment de 20 Km de ciclismerecuperava el circuit clàsic , molt tècnic i exigent amb fortes pujades i baixades de : Pla de Poliger-Castellfollit de la Roca-Sant Jaume de LLierca-Argelaguer-Tortellà-Montagut-Pla de Poliger i els darrers 2.500 metres decursa a peu  , una volta de les dues que es van fer inicialment. Victòria absoluta de Didac Cuadros ( Club Triatló Sant Joan de les Abadesses ) millor parcial a les dues curses a peu i arribant primer desprès dels 20 km de ciclisme, 2º classificat Melcior Mauri ( C.N. Vic-etb ) que el proper cap de setmana competeix a la exigent prova de mountain bike Titan-desert i el 3º lloc per Albert Parreño ( C.N. Reus Ploms ) vigent Campió d´Espanya absolut de aquatló. Dins de les femines , domini clar i victòria per Neus Cayla ( C.N. Mataro ) 2ª Montse  Martinez ( C.N. Reus Ploms ) 3ª Anabel Gracia ( C.N. Reus Ploms ). A les classificacions per clubs masculins: 1º Centre de Natació Mataro ( Escudero-Juarez-Rovira) 2º Club Triatló Sant Joan de les Abadesses (Cuadros-LLamas-Riera)3º Club Natació Reus Ploms (Parreño-Oskan-Lerín) i pels clubs femenins 1ª Club Natació Reus Ploms (Martinez-Gracia-Jordi ) 2ª Club Natació Vic-etb ( Ferrer-Vila-Roca) 3ª Club Poliesportiu Puigcerda ( Bosch-Guevara-Dolader ). El proper diumenge ( 26-4 ) amb la celebració de la duatló de Vic es donarà per finalitzada la temporada 2009 de duatlons, tota vegada que el primer diumenge del mes de Maig  es donarà el tret de sortida a la proves de triatló amb la celebració de la 14ª triatló Ciutat del Prat del LLobregat.