V - DUATLÓ DE MUNTANYA DE VALLIRANA - CAMPIONAT CATALUNYA CATEGORIES

CIRCUIT CATALÀ DUATLÓ MUNTANYA I LLIGA CLUBS 2010

NÚRIA LAUCO SEGONA ABSOLUTA I CAMPIONA DE CATALUNYA VF1, CONTINUA
LIDER DEL RÀNQUING ABSOLUT.

SANTI RIBOT CINQUÈ V1 I ES SITUA 4º EN EL RÀNQUING ABSOLUT MASCULÍ

EL CTG ACONSEGUEIX EL MILLOR RESULTAT DE LA TEMPORADA PER CLUBS

El passat diumenge 17 de gener de 2010 es va disputar la setena cursa del Circuit Català de Duatló de Muntanya i lliga de Clubs.
La cursa de Vallirana, també servia per adjudicar el Campionat de Catalunya per Categories.
El traçat marcat per l'organització constava de 5Km. de cursa a peu, amb una molt forta pendent entre el Km 1 i 3 de cursa, a partir d'aquí baixada fins la zona de transició, per afrontar un sector Btt de 20Km.

Sense cap mena de dubte, el protagonista del dia va ser el fang, les pluges del dia anterior havien deixat un circuit totalment moll i amb força fang, que van provocar força caigudes i van fer patir les transmissions de les btt. El darrer sector de cursa a peu, fou de 2'5Km pel mig d'un bosc, amb rampes curtes però molt exigents.

EL CLUB TRIATLÓ GRANOLLERS:
22è.General - Santi Ribot 1'47''40h.(5è.V1)
30è.General - Marc Sole 1'48''59h.
37è.General - Quim Reixach 1'51''49h.
49è.General - Núria Lauco 1'54''48h. 2ºABF (1ª.VF1)
70è.General - Pedro J.Oliveros 2'00''38h.
72è.General - Ricard Reyes 2'01''14h.
114è.General- Ismael Vicente 2'17''00h.
--------------- - Xavi Reyes ( Retirat per caiguda)
-------------- - David Sandoval ( Retirat avaria mecànica)
6è. per Clubs Club Triatló Granollers, 5'28''28h. amb els temps de, Santi Ribot-Marc Sole-Quim
Reixach.

NÚRIA LAUCO GUANYAT EL PRIMER TÍTOL AMB EL CTG I SENTENCIA EL CIRCUIT CATALÀ EN LA SEVA CATEGORIA.
La Núria va ser segona, darrera de l'actual Sots Campiona d' Espanya de la modalitat Mercè Tusell. Totes dues es van proclamar Campiones de Catalunya de les seves respectives categories, però la Núria manté una millor regularitat desprès de les set proves cel·lebrades i amb la victòria d' avui, ja en suma 6 en la categoria VF1, amb el qual, a falta de tres proves, ja va sentenciar el Circuit Català (puntuen la meitat mes una de les proves, aquesta temporada 6) al seu favor, però a més es manté líder del Rànquing Absolut femení, en aquest cas de forma provisional i per davant de la Mercè Tusell, perquè en aquest rànquing puntuen totes les curses i fins la darrera
prova poden canviar les posicions. Així doncs la Núria ja suma dos títols ( Camp Catalunya Categories i Circuit Català VF1), dels 5 als que pot aspirar ( queden Campionat Catalunya Absolut, Campionat Catalunya Categories i Rànquing Absolut Femení).

SANTI RIBOT ES SITUA 4at. EN EL RÀNQUING ABSOLUT MASCULÍ I SEGON EN EL CIRCUIT CATALÀ V1.
En categoria masculina el més destacat va ser Santi Ribot, tot i que no va poder accedir al podi, al ser 5è de la seva categoria, però va fet una molt bona cursa.
Quan encara s'està recuperant del seu turmell, lesionat a Cabrils, va marcar el 18è. parcial en Btt i finalitzà 22è de la general i va guanyar una nova posició a el rànquing absolut masculí on es situa quart. Per altra banda va cedir el liderat de la categoria V1 a Miquel Comella, que va superar a Ribot en el darrer parcial de cursa, desprès d'una cursa on es van anar intercanviant les posicions moltes vegades. Finalment M.Comella va ser 4at. i es situa líder del Circuit per davant de Ribot que ara es segon.

EL CTG VA ASSOLIR EL MILLOR RESULTAT DE LA TEMPORADA SUPERANT A RIVALS DIRECTES PER MANTENIR LA PRIMERA DIVISIÓ.
Un CTG reforçat, va treure el millor resultat de la temporada a Vallirana, superant a rivals directes com el Club Triatló Piri i el C.N.Vic, que no van puntuar, i superant fins i tot a C.N.Part, C.T.ST.Joan Abadesses i C.N.Terrassa. Així dons a falta de tres proves, si el CTG es capaç de mantenir aquest nivell pot optar a mantenir la categoria i esquivar l'única plaça que queda de descens a la primera divisió, després que el C.A.Can Mercader ja hagi dit adéu a la categoria.

Abans d'iniciar la cursa el Jutge de la FCT, Sergi Noguera va decretar un minut de silenci en record de les víctimes de la catàstrofe d'Haití. El primer sector de cursa a peu, ja situava a Marc Sole en posicions cap davanteres, en la seva primera competició de la temporada, seguit de Xavi Reyes que continua amb una excel·lent progressió. Per darrera Santi Ribot i Quim Reixach (que també reapareixia avui després de la seva darrera cursa a Vallfogona , on va acabar lesionat i ha estat més de tres mesos "stand Bay") avui teníem assegurat puntuar. Amb la participació del David Sandoval, Ricard Reyes, l'Ismael Vicente, tots tres ja compromesos amb el CTG i el Circuit Català d'aquesta temporada i que ja han participat amb varies proves, també teníem un debutant per el Club, Pedro J.Oliveros.
En el sector Btt, es van començar a complicar les coses, hi havia molt fang i tot estava molt moll, el risc de caiguda era alt i el d'avaria també. Així el CTG va tenir dues baixes, una per cada qüestió, el Xavi Reyes per caiguda i el David Sandoval per avaria. A la meitat del circuit Btt, el Santi va arribar a la posició del Marc, que en la seva primera cursa de la temporada va acusat l' esforç en Btt , peró va estar capaç de marcar el 5è. millor parcial en el darrer sector de cursa a peu. Per darrera d'ells el Quim Reixach, va estat per sobre les seves expectatives i va fet una cursa de menys a mes, amb els parcial 46, 37btt i 26, finalment van ser els tres membre del CTG en puntuar i situar en el CTG en condicions de continuar disputant la lliga de clubs 2010.
Bon debut del Pedro J.Oliveros que va entrar junt amb el Ricard Reyes que s'està convertint en un valor segur en les curses que participa, finalment l'Isma Vicente que és un altre que tampoc falla, hi hagi fang, pluja o vent.
Va guanyat la cursa, l'Adrés Barbero del Club amfitrió amb un temps de 1'36''42h. i segona cursa seguida amb victòria despres de fer-ho a L' Ametlla del Vallès, segon va ser Ever Alejandro Gomez (CRRR Strand Triatlon d'Igualada) amb 1'37''03h, i tercer Alberto Sanchez (C.N.Tri.El Prat) 1'38''54h.
En noies, primera sigué la Mercè Tusell (C.N.Reus Ploms) 1'52''46h, seguida de Núria Lauco (Club Triatló Granollers) 1'54''48h. i tercera Judit Casa (C.N.Reus Ploms) 1'59''47h.
Van completar la prova dins el temps limit donat per l'organització 161 duatletes, hi hagueren 19 retirats.